hazenrugfilets met hete bliksem, cantharellen en cranberry chutney

4 personen

4 hazenrugfilets
250 gram verse cantharellen
2 sjalotjes, fijngehakt
1 dl rode wijn
zout en peper uit de molen
5 dl wildfond
roomboter om te bakken + 4 koude kleine blokjes roomboter voor de saus
eventueel 4 cocktailprikkers
750 gram aardappelen, geschild en in stukken gesneden
2 appels en 2 peren, geschild en in stukken gesneden
1/2 dl slagroom
boter
zout en peper uit de molen
1 potje cranberry chutney van Adriaan de Smaakmaker

De hete bliksem
(kun je al ruim van te voren maken en opwarmen in magnetron of oven) 
De geschilde aardappelen met wat zout samen met de geschilde appel en peer in een pan gaar koken en afgieten, even droog stomen. 
Dan met de pureestamper glad stampen. Op smaak brengen met peper en zout en wat roomboter en room.

De saus
Smelt wat boter in de koekenpan en sauteer de fijngehakte sjalotjes samen met de cantharellen. Blus af met de rode wijn laat dit een minuut inkoken. Voeg dan de wildfond toe, breng aan de kook en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Zet vuur uit en laat staan.

De hazenrugfilets

De filets droog deppen en bestrooien met peper en zout. De smalle punten aan één kant zover terugvouwen tot de filets overal even dik zijn. Eventueel met een cocktailprikker vaststeken. In koekenpan boter verhitten. Filets in ca. 2 à 3 minuten rondom bruinbakken. Vlees in aluminiumfolie op warme plaats 6 minuten laten rusten. 
Ondertussen de saus bij het braadvocht in de koekenpan doen en de aanbaksels losroeren. Monteer (bind) met de 4 klontjes boter en breng op smaak met zout en peper.

Serveren
De hete bliksem mooi op het midden van het bord scheppen en de hazenrugfilets in drie stukken snijden en erop leggen. De cantharellen + wat saus er overheen napperen. 
Ook wat saus op het bord om de hete bliksem heen lepelen.
 Schep wat theelepels cranberry chutney op de rand van het bord.
 Serveer er spruitjes of haricots verts bij en een goed glas rode wijn.

Eet smakelijk!

Adriaan de smaakmaker

St. Pieterstraat 36
6211 JN Maastricht
Telefoon: 043-3258865
info@adriaandesmaakmaker.nl 

Openingstijden

Di t/m Vrij: 10.00 – 18.00 uur
Za: 10.00 - 17.00 uur
Zo/Ma gesloten

VANWEGE CARNAVAL IS DE WINKEL GESLOTEN VAN MAANDAG 27 FEBRUARI T/M VRIJDAG 3 MAART.

Volg ons op facebook
facebook_icon_02
Recepten van Adriaan
Kijk ook eens bij onze recepten! Klik hier    RECEPT VOOR ZOERVLEIS
©2013 Adriaan de Smaakmaker | Webdesign   Julia Krewinkel
Top
background