winkel3
pakket
winkel2
winkel
mosterd3
mosterd
mayonaise
marmelade
jam5
jam4
jam3
jam
chutney4
7
6
8
10

Over de chutneys van Adriaan

 

 

“Lekker die chutneys, maar waar eet ik het bij?
Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Daarom volgen hier wat richtlijnen.

Allereerst, wat is chutney?
Chutney vindt zijn oorsprong in India en komt van het woord chatni. Het is een soort ingedikt mengsel van fruit, uien, azijn, suiker, specerijen en kruiden en wordt als begeleider bij rijst en curry’s geserveerd. De Engelsen hebben in de koloniale periode de chutney naar Europa gebracht, waarvan de mangochutney wel de meest klassieke is geworden. De Engelsen bedachten zelf vele soorten chutneys en ze werden net als “pickles” geserveerd bij kaas, koud vlees, paté en op sandwiches. Je eet chutney’s dus als begeleiding bij een bepaald gerecht. Koud maar warm kan ook. Bij kip krijg je een heerlijke saus als je wat mangochutney door het braadvocht mengt.

Welke chutney past bij welk gerecht?
Er zijn geen vaste regels, chutneys zijn veelzijdig te gebruiken maar om toch een houvast te geven:

Bij paté:
pikante pruimenchutney, rabarber-dadelchutney, kruisbessenchutney, appelchutney

Bij kip:
abrikozenchutney, mangochutney, pompoen-abrikozenchutney met amandelen

Bij varkensvlees:
pikante pruimenchutney

Bij vis:
mangochutney, tomatenchutney en sellery pickles*)

Bij curry’s, rijstgerechten en vegetarische gerechten:
hot auberginechutney, pompoenchutney, perzik-koriander-relish **)

Bij rood of gegrild vlees:
tomatenchutney

Bij lamsvlees en zachte geitenkaas:
hot auberginechutney

Bij wild:
veenbessenchutney, kweeperenchutney en perenchutney

Bij kaas:
abrikozenchutney, veenbessenchutney, celery pickles, rabarber-cranberrychutney

Als salsa bij wraps of tortillachips:
tomatenchutney

Bij de BBQ:
ananas relish, perzik-korianderrelish, tomatenchutney

*) pickles zijn veel minder zoet dan chutneys en de stukjes groenten/fruit zijn harder
**) relish lijkt op chutney maar de stukjes fruit zijn grover en knapperiger.

Ons assortiment aan chutney’s varieert steeds en is afhankelijk van de seizoenen.

 

Onze producten worden op meerdere adressen in Nederland verkocht.
Klik hier voor een overzicht.

Adriaan de smaakmaker

St. Pieterstraat 36
6211 JN Maastricht
Telefoon: 043-3258865
info@adriaandesmaakmaker.nl 

Openingstijden

Di t/m Vrij: 10.00 – 18.00 uur
Za: 10.00 - 17.00 uur
Zo/Ma gesloten

VANWEGE CARNAVAL IS DE WINKEL GESLOTEN VAN MAANDAG 27 FEBRUARI T/M VRIJDAG 3 MAART.

Volg ons op facebook
facebook_icon_02
Recepten van Adriaan
Kijk ook eens bij onze recepten! Klik hier    RECEPT VOOR ZOERVLEIS
©2013 Adriaan de Smaakmaker | Webdesign   Julia Krewinkel
Top
background