Nieuws van Adriaan

 

Het worden weer heerlijke kerstdagen met Christmas chutney, cranberry-chutney en nog veel meer

DSC05192

Onze Engelse Christmas chutney begint echt een jaarlijkse traditie te worden. Deze heerlijke chutney gevuld met pruimen, abrikozen en dadels mag niet ontbreken op de kersttafel en is o.a. heerlijk bij pâté, worstenbroodjes, gehakttaart, koude vleesgerechten en diverse kazen.

Natuurlijk is er ook weer cranberry-chutney voor bij wild, pâté en/of camembert. Klik hier voor een lekker kerstrecept: hazenrugfilets met hete bliksem en cranberry-chutney

DSC05291

Nog meer lekkers:

- truffelmayonaise
- citroenmayonaise
- lemoncurd
- frambozen-dessertsaus
- vijgenjam
- rode bessenjam
- cumberland sauce
- perenjam met walnoten
- kweeperengelei


Wij wensen iedereen zalige kerstdagen!

 

De lindebloesem staat in volle bloei

 

In en rondom het stadspark ruikt het heerlijk naar de lindebloesem die in volle bloei staat. De bijen hebben het heel druk met het maken van onze honing. Eindelijk is het mooi weer en kunnen ze hun werk doen. De imker werd al ongerust maar nu komt het waarschijnlijk toch nog goed met de nieuwe oogst stadsparkhoning 2016.

 20160706_183306

 

 

Koninklijke jam voor koningsdag: sinaasappeljam met cointreau

 

Speciaal voor Koningsdag hebben wij sinaasappeljam met Cointreau gemaakt. En hij is lekker!!

Gemaakt met navelsinaasappels en daarom niet bitter en dan net dat vleugje Cointreau erin maakt hem helemaal af.

Dat is smullen op een Koninklijk croissantje of beschuitje!

20160421_142141 20160422_110718

 

 

 

 

 

Kom nog even langs!

Let op :  op Koningsdag 27 april zijn wij gesloten.

april 2016

 

 

Het worden weer heerlijke kerstdagen met Christmas chutney, cranberry-chutney en nog veel meer

DSC05192

Onze Engelse Christmas chutney begint echt een jaarlijkse traditie te worden. Deze heerlijke chutney gevuld met pruimen, abrikozen en dadels mag niet ontbreken op de kersttafel en is o.a. heerlijk bij pâté, worstenbroodjes, gehakttaart, koude vleesgerechten en diverse kazen.

Natuurlijk is er ook weer cranberry-chutney voor bij wild, pâté en/of camembert. Klik hier voor een lekker kerstrecept: hazenrugfilets met hete bliksem en cranberry-chutney

DSC05291

Nog meer lekkers:

- truffelmayonaise
- citroenmayonaise
- lemoncurd
- frambozen-dessertsaus
- vijgenjam
- rode bessenjam
- cumberland sauce
- perenjam met walnoten
- kweeperengelei

En dan nog voor de liefhebbers: Christmaspuddings zijn bij ons verkrijgbaar.
Wij wensen iedereen zalige kerstdagen!

December 2015

Quatorze Juillet in het Jekerkwartier

Van zaterdag 11 juli t/m/ zondag 19 juli vieren wij Quatorze Juillet in het Jekerkwartier met Franse muziek, film, een brocante & kunstmarkt en jeu de boules.  Onze straat verandert in de rue St. Pierre. Kom gezellig langs !
En proef ook even in onze winkel  van de  MOUTARDE,  CONFITURE EN CHUTNEY PROVENCALE.

Zie ook: www.14juillet.nl


DSC05616                  995119_529125697153392_770721408_n                      30

 

 


16 -19 APRIL  2015: AFFORDABLE ART FAIR

 

Van 16 – 19 april vindt de AFFORDABLE ART FAIR ( AAF) plaats op de Tapijnkazerne in Maastricht.

Ook is er de ART WALK  door de winkelstraten van Maastricht. Wij doen ook mee en we konden het niet laten, we hebben weer een speciaal product gemaakt:  PINK GRAPEFRUIT JAM met rum.
ART lovers én FOOD lovers LOVE it!

www.vvvmaastricht.nl/affordable-art-fair
www.vvvmaastricht.nl/affordable-art-fair/art-walk

 

PASEN 2015

 

Het weer werkt dit jaar niet mee en het lijkt geen zonnige Pasen te worden.

Maar dat wil niet zeggen dat we niet heerlijk kunnen ontbijten, brunchen, lunchen, “tea” drinken of dineren. Juist wel!

Wij hebben weer allerlei lekkers gemaakt voor op de Paastafel.
Bijvoorbeeld perzik-passievruchtenjam, bloedsinaasappeljam met grand Marnier , Provencaalse chutney, lemon curd en citroenmayonaise.
En ook altijd op voorraad: truffelmayonaise.

Wat voor een weer het ook wordt: we wensen iedereen zonnige Paasdagen!

DSC05668        DSC05616    DSC05736

april 2015

 

TEFAF 2015: Lemon & lime marmelade met limoncello

 

20150310_172729

Ook dit jaar hebben wij weer een speciaal TEFAF product gemaakt: lemon & lime marmelade met limoncello. Daar word je zeker wakker van! 
Het combineert ook heel goed met een pittige Parmezaanse kaas.

Zie verder ook: www.tefaf.com

 

Extra Koopzondag op 15 maart en 10% korting op vertoon van het Boekenweekgeschenk

I.v.m. het vrij reizen met de trein op zondag 15 maart a.s. hebben wij een extra Koopzondag van 13.00 – 17.00 uur. En op vertoon van het  Boekenweekgeschenk ontvang je 10% korting op onze huisgemaakte producten!

maart 2015

 

 

Kom Hartverwarmende mosterdsoep proeven op Valentijnsdag zaterdag 14 februari…

Op zaterdag 14 februari is het Valentijnsdag en dan serveren wij aan al onze klanten heerlijke Hartverwarmende mosterdsoep. Natuurlijk maken wij deze met onze eigen mosterd. Kom gezellig langs, we zijn van 10.00 – 17.00 uur open.

N.B. : Met Carnaval zijn we gesloten van zondag 15 t/m donderdag 19 februari.

feb 2015

 

Heerlijke culinaire cadeautjes en originele kerstpakketten

553961_418885201510776_682629318_n

De tijd van lekker eten en geschenken komt er weer aan. Wij hebben heerlijke cadeautjes voor kleine en grote schoenen en ook voor een een origineel culinair kerstpakket bent u bij ons op het goede adres.
Informeer naar de mogelijkheden en wij stellen in overleg met u een mooi relatiegeschenk samen.

nov 2014

 

 

De nieuwe oogst vijgen is binnen, kom proeven op het Limburg Preuve Festival

 

DSC04822

We hebben weer vijgenjam gemaakt en deze blijven we maken tot in het nieuwe jaar. De vijgenjam smaakt heerlijk op brood of geroosterd brood maar is ook heel erg lekker bij een kaasplankje met verschillende soorten kaas. Kom het zelf proeven in onze winkel of op zondag 7 september a.s. Dan  staan we op het  LIMBURG PREUVE FESTIVAL bij buitenplaats Vaeshartelt : www.limburgpreuvefestival.nl

bereiden van de vijgenjam

 

Sept 2014

 

WK 2014 JUICHSALSA

 

Speciaal voor de WK 2014 in Brazilië hebben wij JUICHSALSA gemaakt.
Een heerlijke dipsaus voor bij tortillachips of gehaktballetjes, maar ook een perfecte saus bij wraps of de BBQ.

20140603_173102-1

Vol met tomaten en paprika, en lekker pittig met chilipepertjes. 0% vet en glutenvrij.
In een extra grote pot van 375 gram voor 5,75 euro.
We hebben nog genoeg voorraad in de winkel, bestellen kan ook:
info@adriaandesmaakmaker.nl

Hup Holland Hup!

20140603_173053-1

juni 2014

 

 

Nieuwe oogst biologische rabarbar is binnen

183116_502964816436147_556248742_n

Het fruitseizoen is weer begonnen! En de rabarber is binnen gekomen, vers uit de biologische fruittuin van onze fruitteler. Zo vers dat je de stengels kunt breken.

Na het schoonmaken en portioneren gaan wij morgen rabarberjam maken. En of die lekker wordt? Wij durven te wedden van wel.

20130514_121954

Op de foto: James met twee hele grote rabarberstengels van 80 cm lang en ieder met een gewicht van 450 gram.

mei 2014

 

PASEN 2014

 

Met het mooie weer lijkt het al bijna zomer terwijl het nog Pasen moet worden. 
Maar of het nu buiten of binnen ontbijten, brunchen, lunchen, high-tea of dineren wordt, wij hebben heerlijke jams en chutneys voor op de Paastafel.

Bijvoorbeeld perzik-passievruchenjam.
Of kersen-rabarberchutney, deze smaakt heerlijk bij paté, kip en gevogelte.
Verder hebben we lemon curd, dit smaakt heerlijk bij scones en cakejes en op briochebrood.

En ook altijd op voorraad: truffelmayonaise.

Loop even binnen in de winkel om het te proeven..

Wij wensen iedereen heel fijne en zonnige Paasdagen!

DSC05668

DSC05724 DSC05736

april 2014

 

TEFAF en TEFAF PARADE 2014

 

van 14 – 23 maart vindt weer de TEFAF plaats in Maastricht. En zoals ieder jaar organiseert de VVV de TEFAF Parade: een wandeling langs Maastrichtse etalages rondom een bepaald thema. Het thema van dit jaar is ”MADE IN MAASTRICHT” en in onze etalage is een prent van Guusje van Noorden te bewonderen. Op onze etalage kan ook gestemd worden via: www.facebook.com/visitmaastricht 

Natuurlijk hebben wij ook weer een TEFAF Parade product gemaakt, maar liefst 2 dit jaar: RED FRUIT JAM ‘met een vleugje likeur’ en GRAPEFRUIT & GINGER MARMALADE, vanzelfsprekend ”MADE IN MAASTRICHT BY ADRIAAN”.

Kom kijken en proeven, en wandel de TEFAF Parade!

 

Zie ook:

www.tefafparade.nl

www.tefaf.com

 

20140313_104210 20140314_092618

20140314_092708

februari 2014

 

Zoervleis

Zoervleis is een typisch Limburgs stoofvleesgerecht dat van oorsprong gemaakt werd met paardenvlees. Om het vlees mals te maken werd het eerst 24 uur gemarineerd in azijn en vervolgens werd het gaar gestoofd. De toevoeging van appel/perenstroop en peperkoek geven het gerecht de typisch zoet/zure smaak.

Tegenwoordig wordt het gerecht veelal met rundvlees gemaakt. Traditioneel worden er zelfgemaakte frites en appelmoes bij gegeten. Het is vrijwel onmogelijk een bezoek aan Maastricht te brengen zonder er Zoervleis gegeten te hebben.

Maar zelf maken kan natuurlijk ook.

Hier volgt het recept (het is ook lekker als carnaval voorbij is): Klik hier

Februari 2014

 

Een nieuw jaar en een frisse gezonde start met…

Cranberry jam

2014 is begonnen en wij wensen iedereen een heerlijk en gezond jaar.
Wij gaan ervoor en hebben speciaal voor de wintermaanden cranberry jam gemaakt, vol met vitamine c en dus gezond en lekker!

DSC05132

Piccalilly
Voor wie het nog niet weet: wij maken al jaren de lekkerste piccalilly ”in town”.
Met handgesneden stukjes wortel, bloemkool, courgette, bleekselderij en sperzieboontjes. Verder gaan daar mosterd, azijn, augurkjes, zilveruitjes en kerrie bij. Een ouderwetse fris zure begeleider bij stamppotten, kapucijners, frietjes of op brood met kaas/vleeswaren.

DSC05380

En ook nog lekker en gezond: rode bietjes relish
Een heerlijke relish van rode bietjes, appel, uit, rozijnen, sinaasappelschilletjes en steranijs. Heerlijk bij ham en paté.

DSC05356

Januari 2014

 

Heerlijke culinaire cadeautjes en originele kerstpakketten

De tijd van lekker eten en geschenken komt er weer aan. Wij hebben heerlijke cadeautjes voor kleine en grote schoenen en ook voor een origineel culinair kerstpakket bent u bij ons op het goede adres. 

Informeer naar de mogelijkheden en wij stellen in overleg met u een mooi relatiegeschenk samen.

DSC07418

December 2013

Het worden weer heerlijke kerstdagen met Christmas chutney, cranberry-chutney en nog veel meer

DSC05192

Onze Engelse Christmas chutney begint echt een jaarlijkse traditie te worden. Deze heerlijke chutney gevuld met pruimen, abrikozen en dadels mag niet ontbreken op de kersttafel en is o.a. heerlijk bij pâté, worstenbroodjes, gehakttaart, koude vleesgerechten en diverse kazen.

Natuurlijk is er ook weer cranberry-chutney voor bij wild, pâté en/of camembert. Klik hier voor een lekker kerstrecept: hazenrugfilets met hete bliksem en cranberry-chutney

DSC05291

Nog meer lekkers:

- truffelmayonaise
- citroenmayonaise
- lemoncurd
- frambozen-dessertsaus
- vijgenjam
- rode bessenjam/gelei
- cumberland sauce
- pruimenjam met walnoten
- kweeperengelei

En dan nog voor de liefhebbers: Christmaspuddings zijn bij ons verkrijgbaar.
Wij wensen iedereen zalige kerstdagen!

December 2013

De kweeperenoogst 2013 is binnen


Het was een goed jaar voor de kweeperen. 
165 kilo kweeperen hebben we geplukt en/of ontvangen de laatste weken. Allemaal afkomstig uit tuinen en boomgaarden in en rondom Maastricht. Puur natuur en onbespoten.

Inmiddels hebben we hier weer heerlijke producten mee gemaakt: kweeperenjam ( ook lekker met oude kaas), kweeperenchutney ( o.a. bij pâté en wild) en kweeperengelei.

En als de potjes op gaan: geen probleem want we hebben nog een grote voorraad kweeperen in onze vriezer om weer nieuwe producten te maken.

DSC01191

 

 

 

 

james in de keuken aan het werk

 

 

Het is herfst… het is weer tijd voor mosterdsoep

mosterdsoep

 

 

 

 

 

Nu het buiten wat kouder wordt krijg je vanzelf zin in een lekkere opwarmende soep. En wat is dan lekkerder dan mosterdsoep met mosterd van Adriaan? Maak de mosterdsoep met de honing-tijmmosterd of één van onze andere mosterdsoorten. 
Klik hier voor het recept.

 

 

Nog even lekker nazomeren met Provençaalse chutney

 chutney

 

 

 

 

 

Met dit mooie weer kunnen we nog even lekker nagenieten van de vakantie en lekker wegdromen met een glaasje wijn. 
En wat past daar beter bij dan onze heerlijke Provençaalse chutney.

Gemaakt met aubergines, paprika’s, courgettes, tomaten, ui, knoflook, rozemarijn en tijm. Hij smaakt heerlijk bij vis, lamsvlees, worstjes, vegetarische gerechten of een nazomers lunchbuffet. En bij de BBQ natuurlijk als die nog aan gaat.

Lekker is deze chutney in ieder geval (280 gram, € 6,75)


14 juillet in het Jekerkwartier

995119_529125697153392_770721408_n

 

 

 

 

 


Dit weekend vieren wij 14 juillet in het Jekerkwartier en wanen wij ons in Frankrijk met o.a. muziek en mooie films.

Kom het mee vieren en loop ook even bij ons langs om te proeven van onze confiture de pêche à la lavende of onze Provençaalse chutney.

Kijk voor het programma op www.14juillet.nl

juli 2013

 

Nieuwe oogst biologische rabarbar is binnen

183116_502964816436147_556248742_n

 

 

 

 

 

Het fruitseizoen is weer begonnen! En de rabarber is binnen gekomen, vers uit de biologische fruittuin van onze fruitteler. Zo vers dat je de stengels kunt breken.

Na het schoonmaken en portioneren gaan wij morgen rabarberjam maken. En of die lekker wordt? Wij durven te wedden van wel.

20130514_121954

 

 

 

 

 

Op de foto: James met twee hele grote rabarberstengels van 80 cm lang en ieder met een gewicht van 450 gram.

mei 2013

 

Hé … zondag 12 mei is het moederdag

Untitled

 

 

 


een heerlijk ontbijt met frambozenjam

Wij hebben voor alle moeders de heerlijkste jam voor een lekker ontbijt, bijvoorbeeld frambozenjam van biologische frambozen, afkomstig uit Meerssen, vlakbij Maastricht.

jam

 

 

 

En natuurlijk hebben we nog veel meer soorten jam.

of geef een lekker verwenpakket
Voor de moeders die van minder zoet houden hebben we lekkere chutneys, mosterd en dressingen. Daar kunnen we een lekker geschenkpakketje mee maken.
En goed om te weten voor de lijnende moeders: in chutney en mosterd zit 0% vet!

Kom deze week dus nog even langs.

mei 2013

 

 

ANWB Kampioen mei 2013 met mooie reportage over Maastricht

524565_498965226836106_688385955_n

 

 

 

 

 


Zij schrijven over Adriaan de Smaakmaker: “Er is geen winkel die zo vol staat met potjes: ambachtelijke mosterd, allerlei soorten chutney’s en jam. En het is echt waar: Limburgse frambozen geven een heel andere jam dan frambozen elders in het land!”

Wij zijn blij met zo’n compliment.
Online worden we ook vermeld.

mei 2013

 

 

30 april 2013: Kronings jam

DSC07659

 

 

 

 

 

Natuurlijk hebben wij wat speciaals gemaakt ter ere van ons nieuwe koningspaar:
KRONINGS JAM, met bloedsinaasappel en oranjelikeur. Voor een feestelijk oranje-ontbijt en ook leuk om cadeau te geven.

We hebben een beperkte voorraad dus kom als u in de buurt bent zo’n lekker potje koninklijke jam halen (4,00 euro).
Of fiets er even voor om.

Mededeling:
Op 30 april zijn wij gesloten. Wij wensen iedereen een leuke dag!

april 2013

 

Een zonnig Pasen met perzik-Passievruchtenjam, lemon curd en Provencaalse chutney

DSC05616

 

 

 

 

 

Een Paasontbijt zonder jam kan niet, en we kunnen de perzik-passievruchtenjam van harte aanbevelen.
Daarnaast hebben we natuurlijk nog vele andere soorten zoals bloedsinaasappel met Grand Marnier of echte ouderwetse reine claude jam.

Nog een heel erg lekkere delicatesse is lemon curd. In Engeland bedacht maar natuurlijk door ons zelf gemaakt met citroensap, suiker, boter en ei. Je smeert het op sandwiches, scones, cake of flensjes.
DSC05676

 

 

 

 

 

Wij hebben op onze receptenpagina een lekker recept voor een nagerecht met lemon curd: lemon curd layer cake.

Ook heel erg lekker en al een beetje zomers is onze Provencaalse chutney. Deze smaakt heerlijk bij zowel vlees als vis. Denk bijv. aan een stukje verse kabeljauwfilet, zacht gebakken en gegaard en dan daarbij deze heerlijke chutney. Mmmmm….gezond en lekker!

Wij wensen iedereen heerlijke Paasdagen!

maart 2013

 

 

Robinson Crusoe’s papaya banana pineaple chutney

482205_475934675805828_2119384128_n

 

 

 

 

 

Van 15 t/m 24 maart vindt weer de TEFAF plaats in Maastricht. Zoals ieder jaar organiseert de VVV de Tefaf Parade, een wandeling langs Maastrichtse etalages met een bijzonder thema. Dit jaar is dit thema geinspireerd op de expo “100 boeken re-covered”. Wij zijn aan de slag gegaan met het boek “Robinson Crusoe” van Daniel Defoe.

En zoals ieder jaar hebben we ook een speciaal TEFAF product gemaakt: Robinson Crusoe’s papaya banana pineaple chutney.
Dat is een mond vol maar dan heb je ook wat lekkers. Deze tropische chutney smaakt heerlijk bij kip, gegrilde vis, rijstgerechten, wraps, curry’s etc.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker kijken naar onze etalage en proeven van de speciale TEFAF chutney (pot 170 gram/4,40 euro).

Zie ook:
www.tefafparade.nl
www.100boekenmaastricht.nl
www.tefaf.com

En er kan vanaf 15 maart ook gestemd worden op de mooiste etalage viawww.facebook.com/visitmaastricht Daar is een foto te zien van alle deelnemende etalages, en natuurlijk hebben wij graag uw stem/like als u die van ons de mooiste vindt.

maart 2013

 

 

Het worden weer heerlijke kerstdagen met Christmas chutney, cranberry-chutney en nog veel meer

DSC05192

 

 

 

 

 


Onze Engelse Christmas chutney begint echt een jaarlijkse traditie te worden. Deze heerlijke chutney gevuld met pruimen, abrikozen en dadels mag niet ontbreken op de kersttafel en is o.a. heerlijk bij pâté, worstenbroodjes, gehakttaart, koude vleesgerechten en diverse kazen.

Natuurlijk is er ook weer cranberry-chutney voor bij wild, pâté en/of camembert. Klik hier voor een lekker kerstrecept: hazenrugfilets met hete bliksem en cranberry-chutney

DSC05291

 

 

 

 

 

Nog meer lekkers:
- truffelmayonaise
- citroenmayonaise
- lemoncurd
- frambozen-dessertsaus
- vijgenjam
- rode bessenjam/gelei
- cumberland sauce
- pruimenjam met walnoten
- kweeperengelei

 

En dan nog voor de liefhebbers: Christmaspuddings zijn bij ons verkrijgbaar.
Wij wensen iedereen zalige kerstdagen!

december 2012

 

Heerlijke culinaire cadeautjes en originele kerstpakketten

553961_418885201510776_682629318_n

 

 

 

 

 

De tijd van lekker eten en geschenken komt er weer aan. Wij hebben heerlijke cadeautjes voor kleine en grote schoenen en ook voor een een origineel culinair kerstpakket bent u bij ons op het goede adres.
Informeer naar de mogelijkheden en wij stellen in overleg met u een mooi relatiegeschenk samen.

november 2012

 

Ontdek culinair Maastricht met 2DINE

Wat is 2DINE? Dit is een initiatief van studenten aan de Universiteit Maastricht.
Hoe werkt het? U kunt nu exclusief in onze winkel de “2DINE” restaurantpas kopen voor 45 euro. Met deze pas kunt u bij de aangesloten restaurants dineren met 50% korting op het gehele menu (uitgezonderd de dranken): dus als u met 2 personen eet, betaalt u voor slechts 1 persoon. Ook met 3 of meer personen is er een korting.

U kunt de pas ook online bestellen bij www.2DINE.nl. Hier vindt u ook meer informatie en een uitgebreide restaurantgids. Het is zeker de moeite waard gezien het gevarieerde aanbod aan deelnemende Maastrichtse restaurants.
TIP: de 2DINE restaurantpas is ook leuk om cadeau te geven!

oktober 2012

 

Het is herfst met pompoenen, vossenbessen en hazelnoten

390472_396419173757379_1581341867_n

 

 

 

 

 

pompoenchutney
Het is volop herfst en alles kleurt oranje, geel en rood. Ook bij Adriaan. We hebben weer pompoenchutney, en deze smaakt heerlijk bij kip en/of rijstgerechten.

vossenbessenchutney

En ook de vossenbessen zijn weer binnen. Vossenbessen (of in het Duits: Preiselbeeren) zijn kleine veenbessen en wij hebben er een heerlijke chutney mee gemaakt die perfect smaakt bij wild en pâté. Maar ook bij een blauwe kaas of warme camembert.

Nog meer lekkers voor de herfst? Jazeker, bijvoorbeeld de hazelnootmosterd.
Kom snel bij ons binnen om de herfst te ruiken en te proeven.

oktober 2012

 

Mucho Mundo, Dulce de Membrillo en Preuvenemint

1001103_613145208707441_1549675909_n

 

 

 

 

 

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus verkeert het Jekerkwartier tijdens “Mucho Mundo” in Spaanse en Latino sferen met muziek, dans en lekker eten en drinken.
Natuurlijk hebben wij ook een speciaal product in de aanbieding: “Dulce de Membrillo”.
In Spanje eet men deze heerlijke jam/gelei van kweeperen bij Manchego kaas. Nu maken wij dit al jaren onder de naam “kweeperenjam”, maar voor deze gelegenheid passen wij graag de naam aan.
Vooral ook omdat het water je al in de mond loopt alleen al bij het uitspreken van “Dulce de Membrillo”.
Het smaakt trouwens ook heerlijk bij oude Hollandse kaas.

Kom het lekker proeven in onze winkel dit weekend, waar wij eigenlijk altijd een “Preuvenemint” hebben. Daarna kunt u nog gezellig naar het jaarlijkse Preuvenemint op het Vrijthof dat ook dit weekend plaatsvindt.

augustus 2012

 

 

Het zomerfruit is binnen… wat een weelde…

james

 

 

We zitten midden in het fruitseizoen en dus stroomt het fruit bij ons binnen: aardbeien, rode bessen, zwarte bessen, kruisbessen en frambozen uit de fruittuin van onze leverancier uit Meerssen.

Dan volgen nog de kersen en wat later de blauwe bessen, bramen en pruimen, allemaal van Zuid-Limburgse bodem. We voelen ons rijk!
Genoeg voorraad om het hele jaar weer lekker jams en chutneys te kunnen maken. Deze hebben we inmiddels ook al gemaakt, maar het meeste fruit gaat gewassen, gesneden en/of ontpit onze vriezer in.
Kom maar lekker een potje Limburgs zomerfruit halen.

Let wel even op onze zomervakantie: van 23 juli t/m 6 augustus zijn wij gesloten.
Wij wensen u een mooie zomer toe!

juli 2012

 

Moederdag op zondag 13 mei: steun voor 50 cent extra “Mama Alice”

moederdag

 

 

 

 

Dit jaar steunen wij rondom moederdag de stichting “Mama Alice”. Deze stichting helpt in Peru straatkinderen een nieuw bestaan op te bouwen dmv scholing en het creëren van werk. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij.
Hoe kunt u helpen? Doneer bij aankoop van een moederdaggeschenk 50 cent extra en ontvang bovendien een leuke deurhanger voor “mama’.
Meer informatie over “mama Alice”:www.mamaalice.com

mei 2012

 

Perzik-Passievruchtenjam en lemon curd

DSC05736

 

 

 

 

 

Een Paasontbijt zonder jam kan niet, en we kunnen de perzik-passievruchtenjam van harte aanbevelen, 3.55 euro (225 gr).
Daarnaast hebben we natuurlijk nog vele andere soorten.

Nog een heel erg lekkere delicatesse is lemon curd. In Engeland bedacht maar natuurlijk door ons zelf gemaakt met citroensap, suiker, boter en ei. Je smeert het op sandwiches, scones, cake of flensjes. 5,50 euro (200 gr)
Wij hebben op onze receptenpagina een lekker recept voor een nagerecht met lemon curd: lemon curd layer cake.
Wij wensen iedereen heerlijke Paasdagen!

april 2012

 

Lekkere en leuke Paas-presentjes


paas

 

We hebben nieuwe papieren tasjes waar precies 2 heerlijke potjes van Adriaan in passen. Heel leuk en lekker om te geven met Pasen. Bijv. met 2 soorten jam, of een Maastrichtse honing en jam (€ 8,60). Maar met mosterd of chutney kan natuurlijk ook.
Ook verkrijgbaar in een groter formaat voor 6 potjes.

april 2012

 

Mosterd, picccalilly en Sauce Monegasque nu via webshop te bestellen

Door onze samenwerking met “Streekproducten-uit-Limburg.nl” kunt u nu direct een aantal van onze producten bestellen en laten thuisbezorgen.
Voorlopig gaat het om een selectie van onze meest favoriete mosterdsoorten, piccalilly en sauce Monegasque.
Dus mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar Maastricht te komen ga dan naarwww.streekproducten-uit-limburg.nl/adriaan-de-smaakmaker

Wilt u liever andere producten bestellen? Neem contact met ons op of stuur een mailmet daarin uw bestelling en wij laten het bij u thuis bezorgen.

maart 2012

 

TEFAF 25 jaar en JUBILEUM JAM van Adriaan de Smaakmaker

tefaf

 

TEFAF (The European Fine Art Fair) viert feest, want dit jaar beleeft zij haar 25e editie van 16 t/m 25 maart.
Een zilveren jubileum dus, en voor ons reden om een speciale jam te maken: JUBILEUM JAM, met bloedsinaasappel en Grand Marnier. Tijdens TEFAF te proeven en exclusief te verkrijgen in onze winkel.

maart 2012

PARADE 2012

tefaf2

 

De VVV Maastricht organiseert ieder jaar de TEFAF PARADE langs Maastrichtse etalages. Het thema van dit jaar is “FEEST” en ook wij hebben ons best gedaan met een echte TEFAF TAART…..kom maar eens kijken!
U kunt ook op ons stemmen en een cadeaubon winnen, kijk hiervoor op de website van de tefaf parade

Voor alle overige TEFAF-informatie: VVV Maastricht

maart 2012

 

Een nieuw jaar en een frisse gezonde start met …

Cranberry jam
2012 is begonnen en wij wensen iedereen een heerlijk en gezond jaar.
Wij hebben speciaal voor de wintermaanden cranberry jam gemaakt, vol met vitamine c en dus gezond en lekker!
Verkrijgbaar in potten van 225 gr (3,55 euro) en 425 gram (5,35 euro).

Piccalilly
Voor wie het nog niet weet: wij maken al jaren de lekkerste piccalilly “in town”.
Met handgesneden stukjes wortel, bloemkool, courgette, bleekselderij en sperzieboontjes. Verder gaan daar mosterd, azijn, augurkjes, zilveruitjes en kerrie bij. Een ouderwetse friszure begeleider bij stamppotten, capucijners, frietjes of op brood met kaas/vleeswaren.
Verkrijgbaar in potten van 200 gram (4,40 euro) en 300 gram (5,95 euro).

januari 2012

 

Het wordt een heerlijke kerst met Christmas chutney, cranberrychutney en nog veel meer…

Speciaal voor kerstmis maken wij ieder jaar Engelse Christmas chutney, gevuld met dadels, pruimen en abrikozen o.a. heerlijk bij pâté, worstenbroodjes, gehakttaart, koude vleesgerechten of een kaasplankje.
En natuurlijk is er ook weer cranberrychutney voor bij wild en/of pâté.

DSC05217

 

 

 

 

 

Nog meer lekkers:
truffelmayonaise
citroenmayonaise
lemoncurd
kersen-dessertsaus
vijgenjam
cumberland sauce
pruimenjam met walnoten
kweeperengelei

En dan nog voor de liefhebbers: Christmaspuddings zijn bij ons verkrijgbaar.
Wij wensen iedereen zalige kerstdagen!

december 2011

 

 

Heerlijke en originele geschenken voor kerst

Voor heerlijke en originele kerst/relatiegeschenken bent u bij ons op het goede adres.
Wij maken ze op maat naar uw wens. Kijk op onzegeschenkenpagina of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

kerst

 

 

november 2011

 

Er zijn weer kweeperen

420805_403586073040689_503414504_n

 

 

 

 

 

De nieuwe oogst kweeperen is weer binnen. We hebben ze zelf geplukt en ze zijn 100% biologisch.
Inmiddels hebben we de jam en de chutney al klaar.
De kweeperenjam is ook heerlijk bij oude kaas en de kweeperenchutney gaat voortreffelijk samen met pâté en wild.
Kom het proeven!

oktober 2011

Limburg Preuve Festival 2011

Op zaterdag 3 en zondag 4 september vindt op landgoed Vaeshartelt voor de eerste keer het Limburg Preuve Festival plaats.
Op zondag 4 september zullen wij ook aanwezig zijn met een marktkraam.
Kom lekker langs om te proeven en te genieten op deze prachtige locatie.

Klik hier voor meer informatie over het programma en voor de routebeschrijving.

augustus 2011

NIEUW: Provencaalse chutney

DSC05625

 

 

 

 

 

Met courgette, aubergine, paprika, tomaten en geurige kruiden zoals tijm en rozemarijn.
Dat smaakt naar de zomer. Heerlijk inderdaad bij de Barbecue maar ook bij kaas of bij een zomerse lunch.
Pot 280 gram 5,75 euro.
Ook onze andere chutney’s zijn een goede begeleider voor een Barbecue. En het grote voordeel: chutney’s bevatten 0% vet!

mei 2011

Nieuwe oogst rabarber binnen

Vorige week was het weer zover: de winkel stond vol met kratten mooie stevige rabarber. Dat werd doorwerken voor ons, om alles in 1 dag schoon te maken, snijden en portioneren. Maar het is ons gelukt, de vriezer heeft weer genoeg voorraad voor de rest van het jaar.
Natuurlijk hebben we ook meteen heerlijke jam gemaakt, zoals rabarber-gemberjam en rabarber-abrikozenjam.
Nog meer lekkers met rabarber: rabarber-kersenchutney en rababarber-dadelchutney.

mei 2011

TEFAF parade 2011: ADRIAAN IN EEN ANDER LICHT

potje

 

 

Van vrijdag 18 t/m zondag 27 maart vindt weer de TEFAF plaats in Maastricht.
In het kader hiervan is er ook weer de TEFAF Parade: een mooie wandeling langs Maastrichtse etalages die zijn ingericht volgens een bepaald thema. Dit jaar is het thema: LICHT.
Wij zetten Adriaan daarom in een ANDER LICHT en hebben kunstenares Chris Roovers UITGELICHT in onze etalage. Zij maakte speciaal voor Adriaan keramische mosterdpotjes en (soep) -kommen. Iedere mosterdpot en kom is handgevormd en daarom een uniek kunstwerk. Alles is te koop dus kom eens rustig kijken.

potje2

 

 

Op zondag 20 maart is er een Parade-zoektocht waarmee mooie prijzen te winnen zijn.
Zie voor meer informatie: www.tefafparade.nl
En bekijk ook het filmpje: wie vindt het licht?

En verder:
www.tefaf.com
www.vvvvmaastricht.eu
www.jekerkwartier.com

maart 2011

 

Een nieuw jaar en een frisse gezonde start met …

Cranberry jam
2011 is begonnen en wij wensen iedereen een heerlijk en gezond jaar.
Wij gaan ervoor en hebben speciaal voor de wintermaanden cranberry jam gemaakt, vol met vitamine c en dus gezond en lekker! Verkrijgbaar in potten van 225 gr (3,40 euro) en 425 gram (5,10 euro).

Piccalilly
Voor wie het nog niet weet: wij maken al jaren de lekkerste piccalilly “in town”.
Met handgesneden stukjes wortel, bloemkool, courgette, bleekselderij en sperzieboontjes. Verder gaan daar mosterd, azijn, augurkjes, zilveruitjes en kerrie bij. Een ouderwetse friszure begeleider bij stamppotten, capucijners, frietjes of op brood met kaas/vleeswaren.
Verkrijgbaar in potten van 200 gram (4,20 euro) en 300 gram (5,70 euro).

DSC05359

 

 

 

 

 

En ook nog lekker en gezond: rode bietjes relish
Een heerlijke relish van rode bietjes, appel, ui, rozijnen, sinaasappelschilltjes en steranijs. Heerlijk bij ham en pâté.
Verkrijgbaar in potten van 200 gram (4,20 euro) en 300 gram (5,70 euro).

januari 2011

 

 

Vers van de pers: Streekproducten uit Limburg

DSC05212

 

 

 

 

 

Vers van de pers: Streekproducten uit Limburg. Een lekker en leerzaam boek met 31 recepten van Limburgse streekproducenten. Adriaan hoort daar natuurlijk ook bij. Het boek is bij ons verkrijgbaar en kost 19,95 euro. Ook een leuk idee als kerst/relatiegeschenk met de bijbehorende producten voor het recept. U kunt het boek vrijblijvend komen bekijken in onze winkel.

november 2010

 

DSC05252

Ook Sinterklaas weet waar hij de mosterd moet halen …

Zeer vereerd waren wij met het bezoek van de Sint en zijn knechten aan onze winkel. Natuurlijk wist hij al heel lang waar hij de mosterd moest halen.

november 2010

 

 

De herfst komt eraan en wij hebben weer pompoenchutney

chutney

De nazomer verandert langzaam in de herfst. Dan beginnen onze smaakpapillen al te werken bij de gedachte aan de mooie oranje pompoenen en de heerlijke chutney die we gaan maken. De pompoenen die we beneden aan de St. Pietersberg hebben gehaald zitten inmiddels al in de potjes. De chutney smaakt o.a. heerlijk bij kip en/of rijstgerechten.

september 2010

Adriaan de smaakmaker

St. Pieterstraat 36
6211 JN Maastricht
Telefoon: 043-3258865
info@adriaandesmaakmaker.nl 

Openingstijden

Di t/m Vrij: 10.00 – 18.00 uur
Za: 10.00 - 17.00 uur
Zo/Ma gesloten

Volg ons op facebook
facebook_icon_02
Recepten van Adriaan
Kijk ook eens bij onze recepten! Klik hier    RECEPT VOOR ZOERVLEIS
©2013 Adriaan de Smaakmaker | Webdesign   Julia Krewinkel
Top
background