Maastrichtse Mosterdsoep

Ingrediënten (voor 4 à 6 personen)

35 gr roomboter
35 gr bloem
1 liter bouillon ( bijv. kippen of runder)
200 ml kookroom
1 glas witte wijn
4 eetlepels honing-tijmmosterd van Adriaan
zwarte peper uit de molen
wat verse bieslook of fijne preiringetjes

Werkwijze

Maak met de boter, bloem en bouillon een lichte roux.
Voeg de witte wijn en room toe. Even zachtjes laten pruttelen en de mosterd toevoegen.
Op smaak brengen met peper uit de molen.
Goed heet serveren met eventueel wat vers gehakte bieslook of fijne preiringetjes.

Variaties:
Deze soep is ook heerlijk met onze grove mosterd (lekker pittig) of de groene mosterd
(fris-zuur).

Of combineer de honing-tijmmosterd ( 3 eetlepels) met 1 eetlepel grove mosterd, dan wordt de soep iets pittiger.

De mosterdsoep smaakt ook heel goed met knapperig uitgebakken stukjes rookspek.

Minder wijn en minder room? Dat kan ook, gebruik dan wat meer bouillon.

Vegetarisch? De mosterdsoep is natuurlijk ook lekker met een groentenbouillon.


Eet smakelijk!