Maastrichtse mosterdsoep                                                                voor 4 à 6 personen

 

35 gr roomboter
35 gr bloem
1 liter bouillon ( bijv. kippen of runder)
200 ml kookroom
1 glas witte wijn
4 eetlepels  honing-tijmmosterd van Adriaan
zwarte peper uit de molen

wat verse bieslook of fijne preiringetjes

Maak met de boter, bloem en bouillon een lichte roux.
Voeg de witte wijn en room toe. Even zachtjes laten pruttelen en de mosterd toevoegen.
Op smaak brengen met peper uit de molen.

Goed heet serveren met eventueel wat vers gehakte bieslook of fijne preiringetjes.

 

 

Variaties:

Deze soep is ook heerlijk met onze grove mosterd (lekker pittig) of de groene mosterd (fris-zuur).

Of combineer de honing-tijmmosterd ( 3 eetlepels)  met 1 eetlepel grove mosterd, dan wordt de soep iets pittiger.

De mosterdsoep smaakt ook heel goed met knapperig uitgebakken stukjes rookspek.

Minder wijn en minder room? Dat kan ook, gebruik dan wat meer bouillon.

Vegetarisch? De mosterdsoep is natuurlijk ook lekker met een groentebouillon.

 

Eet smakelijk!

 

mosterdsoep

Adriaan de smaakmaker

St. Pieterstraat 36
6211 JN Maastricht
Telefoon: 043-3258865
info@adriaandesmaakmaker.nl 

Openingstijden

Di t/m Vrij: 10.00 – 18.00 uur
Za: 10.00 - 17.00 uur
Zo/Ma gesloten

VANWEGE CARNAVAL IS DE WINKEL GESLOTEN VAN MAANDAG 27 FEBRUARI T/M VRIJDAG 3 MAART.

Volg ons op facebook
facebook_icon_02
Recepten van Adriaan
Kijk ook eens bij onze recepten! Klik hier    RECEPT VOOR ZOERVLEIS
©2013 Adriaan de Smaakmaker | Webdesign   Julia Krewinkel
Top
background