Scharrelvarkenskarbonades met mosterdsaus

 

4 personen

4 scharrelvarkenskarbonades
1 eetlepel boter
1,5 dl appelazijn (Adriaan)
2 eetlepels grove mosterd van Adriaan
2,5 dl vloeibare (kook)-room
zout + zwarte peper uit de molen
Een paar takjes peterselie, gehakt

Bestrooi de karbonades met zout en peper.
 Verwarm de boter in een braadpan, bak hierin de karbonades aan iedere kant mooi bruin en laat ze dan ongeveer 10 minuten zacht bakken tot ze net gaar zijn.
Verpak de karbonades in aluminiumfolie en houd ze warm.
 Schenk de appelazijn in de pan en schraap de aanbaksels met een houten lepel los. 
Laat een paar minuten inkoken en doe er dan de room bij. 
Laat tot de helft inkoken en roer er de mosterd bij. 
Op smaak brengen met peper en zout.
 Vergeet niet voor het serveren nog het vleessap erbij te voegen dat tijdens het rusten van de karbonades in de folie is achtergebleven.

Serveer-idee:
 Doe wat tagliatelle op ieder bord en leg hier een karbonade op. Schenk de saus erover heen en garneer met de gehakte peterselie.
 Eet er bijvoorbeeld broccoli bij.

Eet smakelijk!

Adriaan de smaakmaker

St. Pieterstraat 36
6211 JN Maastricht
Telefoon: 043-3258865
info@adriaandesmaakmaker.nl 

Openingstijden

Di t/m Vrij: 10.00 – 18.00 uur
Za: 10.00 - 17.00 uur
Zo/Ma gesloten

VANWEGE CARNAVAL IS DE WINKEL GESLOTEN VAN MAANDAG 27 FEBRUARI T/M VRIJDAG 3 MAART.

Volg ons op facebook
facebook_icon_02
Recepten van Adriaan
Kijk ook eens bij onze recepten! Klik hier    RECEPT VOOR ZOERVLEIS
©2013 Adriaan de Smaakmaker | Webdesign   Julia Krewinkel
Top
background