Vlaamse stoverij

 

4 personen

600gr runder riblappen in grove stukken
4 uien in halve ringen en 2 teentjes knoflook in schijfjes
1 flesje donker Belgisch bier
1 winterwortel in halve schijfjes
2 laurierbladen en 1 theelepel tijm
ongeveer 1 liter runderbouillon
4 eetlepels Maastrichtse kruidenmosterd
4 sneetjes witbrood
2 appels geschild en in schijfjes + 2 eetlepels appel/perenstroop (van Adriaan)
zout en peper uit de molen
2 eetlepels boter
verse peterselie, fijngehakt

Verder nodig: een zware stoofpan

Het vlees inwrijven met zout en peper en in de boter rondom bruin bakken.
Voeg de uien en knoflook toe en laat even meebakken.
Voeg vervolgens het bier toe en laat het goed aan de kook komen.
Nu de wortel, laurier, tijm, stroop en bouillon toevoegen zodat het vlees net onderstaat. Smeer de boterhammen aan twee kanten in met de mosterd en leg deze in de pan op het vlees.
Voeg ook de schijfjes appel toe.
Laat nu rustig garen in ongeveer 2 ½ à 3 uur.
Breng op smaak met zout en peper.
Garneren met verse peterselie.

Serveren met bijvoorbeeld witlof en aardappel/knolselderijpuree.

Adriaan de smaakmaker

St. Pieterstraat 36
6211 JN Maastricht
Telefoon: 043-3258865
info@adriaandesmaakmaker.nl 

Openingstijden

Di t/m Vrij: 10.00 – 18.00 uur
Za: 10.00 - 17.00 uur
Zo/Ma gesloten

Volg ons op facebook
facebook_icon_02
Recepten van Adriaan
Kijk ook eens bij onze recepten! Klik hier    RECEPT VOOR ZOERVLEIS
©2013 Adriaan de Smaakmaker | Webdesign   Julia Krewinkel
Top
background